Tong Gas Asyik Hilang. Aku Syak Laki Aku Layan ‘Ais’ Sebab Banyak Barang Hilang Tapi Dia Tak Mengaku.

Sy berkahwin hampir 4thn n berkenalan cuma 6 bln.. trs nikah sblm nikah smua nampak baik je termasuk family sblh laki mmg nmpk baik sgt.. bakal mil selalu kirimkan makanan slalu ajk berkumpul utk makan bersama..than terbuka la hati utk terima si dia n kawin..

After kawin kami tinggal dengan mil cm 4 bln kerana aku tak tahan duit selalu hilang ,barang2 aku digunakn tanpa mintak izin n kami pindah tinggal rmh sewa berhampiran dgn family mil..

masa tu suami dh start menunjukan perangai malas berkerja dia.. kejap pergi keje kejap tak.. bila gaji mmg tk sampai rm500.. semua perbelanjaan aku yg tanggung.. gaji dia hanya mampu byr sewa rumah rm450..

pada ms yg sama kami kerap bergaduh sbb aku dh banyak kali jmp beg yg mengandungi bekas isap ¡ce but suami aku ttp tak mengaku mcm2 jgk la alasan dia bagi.. than lps tu family mil aku dgn husband gaduh besar mula la keluar semuanya perangai buruk yg terpendam psl husband aku ni.. dan aku malas utk bising2

kami bt keputusan utk berpindah tinggal bersama family aku n suami aku berjanji akan tinggal semua perangai buruk dia n berubah.. aku pn terpedaya n bagi peluang utk dia berubah..

Selepas tinggal bersama family aku semuanya berjalan lancar.. dia pn nmpk rajin solat slps tu abg kandung aku rekemen suami aku 1 tmpt kerja dgn dia cuma lain cawangan n dia kje dgn rajinnya.. so aku percaya yg dia dh berubah..

Selepas cukup 1thn bekerja dia di buang kerja alasan dia bg aku org dengki dgn dia.. guna ilmu sihir pada dia n org selalu fitnah dia…n aku still tk percaya apa yg dia ckp tp aku diamkan aje..

So bermula la episod tanam anggur smp skrg n xnk cari kerja baru dgn alasan di sihir slalu skit2 tak boleh bangun n tak boleh tido malam…1 family aku dibodohkan sbb pecaya bahawa dia skit..smua org cuba utk tlg dia bwk g klinik n jmp ustaz..

Slps tu sahabt abg aku membuka rahsia bahawa suami aku di berhentikan kerja ats sbb duit di kaunter slalu hilang.. boleh kata selang sehari akan hilan rm60 n brg2 kemas staff byk hilang… atas dasar sahabat n kasihankan abg aku dorg x report polis n lps kan dia…

Hancur hati aku bila dpt thu pekara sbnr dr abg aku.. aku dh start tak sedap hati sbb smua barang kemas aku n kakak ipar selalu bg mak aku simpan n mak ayah aku jg berkerja.. so rmh slalu kosong cm tinggal husband aku sorg je kalau dia tak berkerja..

Slps beberapa bulan nak jd kan cerita kak ipar aku nk bersalin then rantai cincin smua dia bg mak aku smpn..

Lps bersalin time tu btl2 raya aidiladha jd abg aku mintak smua brg kak ipar aku than masa tu mak aku menangis hampir nak pengsan sbb smua brg dh lesap angaran dlm 7k jgk la.. utk pengetahuan semua dlm rumah tu cm tinggal mak ,ayah ,suami n aku.. family abg aku tinggal berhampiran

Mmg pagi raya tu nampak suami aku mengigil, muka agak pucat n cpt2 ajak balik rmh mil aku smp tk smpt nak sarapan n solat raya.. aku terpaksa turutkan..

Lps ptg tu husband aku ckp dia kena msk kerja bt 4time security sbb rmai cuti raya.. jd dia trs msk kerja n tak balik kerumah family aku… bila di tanya mmg tak mengaku smp sngp sumpah2… Then family aku mintak kami pindah n tinggal dirumah lain milik family aku..smua kelengkapan family aku sedia kan dirumah tu..

Pd ms yg sama aku syak husband aku ada ambk brg terlarang.. ttp xde bukti.

Slps 2 minggu tinggal di rumah baru cincin aku hilang, duit dlm wallet kerap hilan rm20 n tong gas aku hilang bila tny husband ckp org msk rumah curi sdgkan kalau org nk mencuri knp x ambk tv, tabung.. beras yg aku beli utk bg pd family mil 5kg x 2 hilang jgk..

semua perbelanjaan kos n makan mnum aku yg tanggung.. bila cuba nk berbincang dia selalu tuduh family aku hasut aku utk cerai dgn dia n aku ada lelaki lain..

Bila aku cerita pd family sblh mil.. dorg ckp dorg syg aku xnak aku cerai dgn dia sbb tkt bila kami cerai dia akn balik tinggal dgn mil..n mil jgk pernah tel aku n merayu2 xnk bg aku cerai dengan ank dia sbb xnak ank dia balik tinggal dgn dorg..

Aku tak tahu mcm mn nak buat mmg dh tak de hati dengan husband..tp aku tak ada bukti utk dakwa dia di makamah syariah…

Mintak pendapat kakak2 n abg2 bawang sekelian apa ptt sy buat.. sy sgt buntu utk cari jln penyelesaian.. jika hendak fail fasakh kos agak tinggi.